Concursul Áprily Lajos / Áprily Lajos verseny

szentendrei Református Gimnázium a Föld Napja alkalmából megrendezte a XVIII. Áprily Lajos versenyt. A természetfotó vetélkedő kategóriában  az V-VI. osztályos korcsoportban Kelemen Rolanad Attila VI.B. osztályos tanuló Arany minősítésben részesült.

Gratulálunk a szép eredményhez!

Dávid Hajnal felkészítő tanár

„Carte frumoasă, cinste cui te-a scris”

Május 10-én, pénteken a csíkszeredai Márton Áron Gimnázium adott otthont annak a rangos román nyelvű megyeközi versenynek, amelyre Maros, Kovászna, Brassó és Hargita megyékből  kétszázötven kisebbségi oktatásban részesülő diák iratkozott. A „Carte frumoasă, cinste cui te-a scris” elnevezésű versenyre mi is beneveztünk Nagy Csenge VI.C osztályos, valamint Krisán Bíborka VII.C osztályos tanulókkal. Bíborka a saját korcsoportjában középmezőnyben teljesített, Csenge pedig a hatvankét hatodikos versenyző közül a tizenkettedik helyezett magas pontszámával. Gratulálok a szép teljesítményükhöz és kitartó munkájukhoz egyaránt!

Páll Emese

román nyelv és irodalomtanár

Kézilabda bajnokság

Május 9-én került megrendezésre az I-IV osztályosok kézilabda bajnokságának megyei szakasza. A tornát Székelyudvarhelyen, a Móra Ferenc Általános Iskolában szervezték meg, öt csapat részvételével. A végső győzelmet iskolánk csapata a Petőfi Sándor Általános Iskola szerezte meg, legyőzve először a Bethlen Gábor Általános Iskola, majd a döntőben a Benedek Elek Pedagógiai Líceum csapatát.

A megyei szakasz megnyerésével, iskolánk csapata megszerezte a jogot a május 17-én, Szovátán megrendezésre kerülő, megyék közti (regionális) versenyre.

Lázár Zsolt

Concursul de desene „Țara pierdută” / Elvesztett ország rajzverseny

A Gi Rromano Kulturális Egyesület és a Hargita Megyei Tanfelügyelőség által szervezett Elvesztett ország című rajzversenyen, melyet a Romák Nemzetközi Napja alkalmával szerveztek, Molnár Annabella II. A osztályos tanuló III. díjat nyert. Gratulálok!

La concursul de desene „Țara pierdută” cu ocazia zilei de 8 aprilie, Ziua Internațională a Rromilor”, organizat de Asociația Culturală „Gi Rromano” – Harghita, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Harghita, eleva Molnár Annabella din clasa a II-a A a câștigat PREMIUL III. Felicitări!

Jakab Enikő

I-IV osztályos kispályás labdarúgás

Április 11-én, Gyergyószárhegyen került megrendezésre a kispályás labdarúgás megyei szakasza. A tornán 6 csapat vett részt, amelyet 2 hármas csoportba sorsoltak. A csoportból másodiknak jutottunk tovább, legyőzve Salamást és vereséget szenvedve Csíkszereda csapatától. A kisdöntőben Zetelakával kerültünk össze, ahol 1-1es döntetlennel zárult a rendes játékidő. Az ezt követő büntető párbajban viszont alulmaradtunk, így a Petőfi Sándor Általános Iskola csapata IV. helyen zárta a bajnokságot.

Iskolánkat a következő tanulók képviselték: Fazakas Zalán, Kacsó Gábor, Nagy Tamás, Szilveszter Attila, Vass Lehel, Firtos Zsolt, Gábor Attila, Lőrinczi Kristóf, Petrea G. Dávid.

Lázár Zsolt

Ditró Kupa 2019

A Petőfi Sándor Általános Iskola I. és II. osztályos, valamint a III. és IV. osztályos lány csapatai április 13-án a „Ditró kupa” elnevezésű kézilabda tornán vettek részt. A rendezvényen 74 tanuló kézilabdázott: három I.-II. osztályos és négy III.-IV. osztályos csapat képviseltette magát, mégpedig: a VSK Csíkszereda Ifi V., a Székelyföldi Kézilabda Akadémia (SzKA) székelyudvarhelyi és székelykeresztúri Ifi V. és Ifi VI.,valamint a ditrói Siklódi Lőrinc általános iskola I. és II.-IV. osztályos csapatai. 

A tornát kisebb pályán, kisebb kapukkal, 4+1 játékos játszotta és a mérkőzések eredményeit nem számolták, tehát mindenki győztesen hagyta el a helyszínt.

Lázár Zsolt

Vidám Versek Versmondó Versenye

Szatmárnémetiben, a Római Katolikus Teológiai Líceum dísztermében került sor a ,,Vidám Versek Versmondó Versenye” országos döntőjére, 2019. április 6-án.

Az Oktatásügyi Minisztérium országos versenynaptárában jegyzett vetélkedőn 76 diák vett részt az ország 13 megyéjéből.

E rangos versenyen a III. A. osztályos Szász Sarolt a Napsugár különdíjában részesült.

Gratulálunk és sok szép eredményt kívánunk a továbbiakban is.

Horváth Gizella

Csak tiszta forrásból

Csíkszeredában, a Márton Áron Gimnázium gyönyörű dísztermében került sor a székelyföldi regionális döntőre, 2019.április 6-án,10 órától.

A kilenc éve Székelyudvarhelyen elindított, a tanügy minisztérium versenykalendáriumában is jegyzett népdalvetélkedőn közel 80 diák vett részt Maros, Brassó, Kovászna és Hargita megyéből. A 9 tagú zsűri három helyszínen, korcsoportonként hallgatta meg őket.

Iskolánkat két diák képviselte: a VI. osztályos Antal Tímea és a VIII. osztályos Pál Orsolya, akik a fárasztó, izgalmakkal telített nap ellenére is továbbjutottak a 2. fordulóba. A nívós megmérettetés végén Pál Orsolya I. helyezést ért el a VIII-XII osztályosok kategóriájában.

Mindkét diáklányra nagyon büszke iskolánk és elismerés illeti őket az elkötelezett, sok időt és energiát igénybevevő felkészülésért! Sok szép eredményt kívánunk a továbbiakban is a számukra!

Bálint Réka zenetanár

KŐRÖSI CSOMA SÁNDOR ANYANYELVI VETÉLKEDŐ

Szombaton, április 6-án iskolánk Garabonciás csapata, a IV.B osztályos Jártó Roland, Mátéffy Anna és Petrea - Geréb Dávid részt vettek a Kőrösi Csoma Sándor Anyanyelvi Vetélkedő megyei szakaszán, Székelyudvarhelyen.

A részvétel jogát féléves kitartó munkával szerezték meg, a tanév kezdetétől márciusig rendszeresen megoldva a Napsugár c. gyermeklap Szólj, szám! rovatának nyelvi feladatait. Az így kapott pontszámmal nevezhettek be a versenyre, melyre odaadóan készültek, sok játékos nyelvi feladatot elvégeztek. Bár nem sikerült továbbjutniuk az országos fordulóra, hisz oda csak az I. helyezett mehet, mégis mindhárman dicséretet érdemelnek lelkiismeretes munkájukért és a IV. helyezésért.

                                                                                          Győri Zsuzsanna, tanítónő

Hírek, események

Nincsenek események

Eseménynaptár

Május 2019
V H K Sz Cs P Szo
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Keresés

Névnap

2019. máj. 22. szerda
Júlia, Rita
A Nap kel 05:02-kor,
nyugszik 20:32-kor.

Holnap
Dezső
napja lesz.

SFbBox by website

Statisztika


Warning: Division by zero in /homes/petofiai/public_html/modules/mod_zt_visitor_counter/helper.php on line 74
4058074
Ma
Tegnap
Ezen a héten
Múlt héten
Ez a hónap
Múlt hónap
Összesen
921
5253
17890
41935
119969
82307
4058074

2.38%
3.35%
2.06%
0.18%
0.04%
92.00%
Online (15 minutes ago):66
66 guests
no members

IP:54.167.47.248
София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3