„Iskola másként” a Timafalvi utcai épületben

 

A Timafalvi utcai épület diákjai érdeklődve várták az „Iskola másként” hetet, melynek a Tűz-Víz-Élet volt a témája.

Tevékenységek sokasága tette színessé a hetet:

-         -  meglátogattuk a betfalvi víztisztító állomást, valamint a városi vízderítő/ülepítő telepet;

-         -  kísérletezéssel, megfigyelésekkel, ismeretterjesztő kisfilmek megtekintésével bővítettük ismereteinket;

-         - a témához kapcsolódó meséket hallgattunk, verseket, találós kérdéseket, nyelvi játékokat, mondókákat, közmondásokat tanultunk;

-          - tüzes-vizes énekeket énekeltünk, dalos gyermekjátékokat játszottunk;

-          - csapatversenyekben mértük össze ismereteinket;

-         -  testvérkapcsolatokat ápoltunk;

-          - betekintettünk a tűzoltók munkájába, illetve kipróbálhattuk a „tűzoltást” az erre kialakított tereppályán és megnéztük a régi korok tűzoltó szekereit, felszereléseit;

-         -  jobban megismerhettük egymást, amikor felkerestük társainkat otthonaikban;

-          - „elsősegélynyújtó” tanfolyamon vettünk részt;

-          - az egészséges életmód gyakorlására is alkalmunk nyílt főzicskélés és kóstolás közben;

-         -  plakátokat, kis könyvecskéket készítettünk;

-          - az ünnepre hangolódva kitűzőket, szélforgókat, huszárokat készítettünk.

Tanulságos, szórakoztató volt ez az időszak.

 

A Timafalvi iskola tanítói

 

FÉNYKÉPEK

 

 

Școala altfel / Iskola másként - A PATRA ZI / NEGYEDIK NAP

A Petőfi Hét első napja a főzőiskolával indult, az utolsó napja pedig egy színvonalas szakácskönyv elkészítésével zárult.

A gyerekek lelkesen rögzítették az otthoni vagy az iskolában közösen elkészített ételek receptjeit. Rajzoltak, írtak, színeztek, vágtak, ragasztottak a feladat kérelmeinek megfelelően. Minden osztály aprólékos, gondos munkát végzett annak érdekében, hogy a Petőfis Ízek receptes könyv megszülessen. Szakirányítóink, Dávid Hajnal és Deák György tanárok lelkesen és örömmel segítettek a munkafolyamatban és a kivitelezésben. Igényes és színvonalas munkák születtek.

Gratulálunk minden osztálynak a szép eredményért!

Dávid Hajnal

A III. A osztályosok ma az egészséges táplálkozásról beszélgettek, majd az iskola konyhájában tevékenykedtek. Finom gyümölcssaláták készültek.

                                                            Horváth Gizella

Csütörtökön, a helyi egészséges termékekről beszélgettek az I.A és II.A osztályos tanulók, majd ellátogattak a Vajgyárba, ahol Dézsi Csaba vezetésével betekinthettek a tejtermékek előállításának folyamatába, kóstolhattak sajtot, no meg minden gyerek által kedvelt epres joghurtot ehettek. Büszkék vagyunk arra, hogy városunkban előállítanak ilyen finom és egészséges ételeket, köszönet a nagyszerű bemutatóért, a fogadásért!

Később az I.A osztályos tanulók a városi játszóteret vették birtokukba, ahol önfeledten repült az idő a friss, tavaszi napsütésben. A II.A osztályosok a rajzok kiállítását nézték meg, ahol szavaztak a legjobban tetsző alkotásokra.

Karda Margit

Ma tej és méz napot tartottunk a csoportban. Finta Dénes méhész bácsival találkozhattak a gyermekek, a méhészet fortélyaival ismerkedhettek. A védőruha kipróbálása és a méz nyalogatása igazi élménynek számított ma mindenkinek. Köszönjük szépen, Finta Dénes úrnak, hogy meglátogatta csoportunkat.

Demeter Ilona és Szurkos Hajnalka 

FOTOGRAFII / FÉNYKÉPEK

Școala altfel / Iskola másként - ZIUA A DOUA / MÁSODIK NAP

A Petőfi hét keretén belül idén is megszerveztük az Iskola- és helytörténeti vetélkedőt az V. osztályosok számára. A két osztályból 3-3 csapat vett részt, felkészülve városunk és iskolánk múltjából. Jó hangulatban, szavalatok és éneklések közepette zajlott a verseny, a zsűri a dicséretek mellett az első három csapatot jutalmazta:

I.Benkő Andrea, Fodor Judit, Sepsi Dóra

II.Baksa Zalán, Bellu Andrea, Dobos István

III.Anton Demeter Kristóf Daniel, Major Alpár,Táncos Boróka

Gratulálunk a versenyzőknek, köszönjük a támogatást a Pro Educatione Keresztúr Egyesületnek.

Hegyi Éva és Takács Enikő szervező tanárok

Ötödikes és hatodikos tanulóink ma egymást váltották az érdekes és hasznos előadásokon, bemutatókon, melyeket a rendőrség, a tűzoltóság és az egészségügy képviselői tartottak.

Az elsős és másodikos tanulók közlekedési szabályokról beszélgettek a rendőr bácsival az iskola udvarán, kipróbálták azt is, hogyan kell átkelni az úton biztonságosan. Aztán a tanultakat lerajzolták és az osztályban kiállították. Később a városi kertészetbe látogattak, ahol megnézték, hogy lesz a magból növény, a kis palántából virág, valamint azt is megtudták, honnan kerülnek a szép virágok városunk parkjába.

Jakab Enikő

Az Előkészítő A osztályosok egészséges tízórait készítették, tonhal salátát, de ízlett a zsíros kenyér és a házi málnalekváros kifli is. Érdekes és hasznos volt Szécsi  Ibolya asszisztensnő bemutatója az egészséges táplálkozásról, életmódról. Köszönjük.

Borbély Júlia

A III. A és a IV. A osztályos tanulók a Berde Mózes Unitárius Gimnázium III. és IV. osztályos tanulóival járták tovább a búza útját. Megismerkedtek régi és új eszközökkel, gépekkel, kemencét néztek meg, vetélkedtek, népi gyermekjátékokat játszottak. A nap fénypontja a ropogós házikenyér közös elfogyasztása volt. Jó volt együtt lenni, jó volt a programzáró közös dalolás.

Máté Aliz és Horváth Gizella

Zöldség -és gyümölcsnapot tartottunk. Az otthonról hozott gyümölcsöket és zöldségeket szétválogatták,megmosták,kóstolták,majd a felvágásukat próbálták ki. Gyümölcssaláta és zöldségsaláta készült, mindenki örömére. Az egészséges táplálkozás ez alkalommal is mozgással fűszereztük, örömmel kapcsolódtak be az ugróiskolába.

Demeter Ilona és Szurkos Hajnalka

Ma a Tulipán csoportban gyümölcssalátát készítettünk. Ez a gyerekek egyik kedvence és még egészséges is. Nagy örömmel fogyasztották el.

Csoma Ilona

"Minden nap egy alma, az orvost távol tartja" mottóval kezdtük az Iskola másképp hét gyümölcsnapját. Megkóstoltuk nyersen, készítettünk egészséges ivólevet, gyümölcssalátát. A sok finom gyümölcs fogyasztása után egy kis mozgással folytattuk a napot a Gyöngyvirág csoportban.

Csáki Rozália

FOTOGRAFII / FÉNYKÉPEK

Hírek, események

Nincsenek események

Eseménynaptár

Március 2019
V H K Sz Cs P Szo
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Keresés

Névnap

2019. március 22. péntek
Beáta, Izolda, Lea
A Víz Világnapja
A Nap kel 05:47-kor,
nyugszik 18:07-kor.

Holnap
Emőke
napja lesz.

SFbBox by website

Statisztika

3807036
Ma
Tegnap
Ezen a héten
Múlt héten
Ez a hónap
Múlt hónap
Összesen
1176
1969
14712
15251
44139
31982
3807036

Előrejelzés
2304

2.53%
3.07%
1.37%
0.19%
0.04%
92.80%
Online (15 minutes ago):32
32 guests
no members

IP:34.228.55.57
София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3