Életet jelentő fák Hargita megyében

Életet jelentő fák Hargita megyében

Őshonos gyümölcsfák ültetése a megyei utak szélén

Tavaly márciusban indult el a megyei tanács Életet jelentő fák Hargita megyében programja, amely célja 50 ezer fenyő- és gyümölcsfa csemete ültetése Hargita megyében. 2030-ig összesen 25 ezer facsemete ültetését vállalta Hargita Megye Tanácsa, közösen Hargita Megye Tanácsának Vidékfejlesztési Egyesületével és Hargita Megye Fejlesztési Ügynökséggel és a Hargita-hegység Közösségi Fejlesztési Társulással.

 

A faültetési programmal a Régiók Bizottsága által indított kezdeményezéshez csatlakoztunk, amelynek célja, hogy a régiók és városok klímasemlegességére való áttérésre ösztönözze a lakosságot.

Március 26-án egy 9 km hosszú útszakaszon, a 136-os jelzésű megyei úton folytatódott a faültetési akció Székelykeresztúr és Gagy között, összesen 150 csemete kiültetési tevékenységéhez csatlakozott a  székelykeresztúri Petőfi Sándor Általános Iskola, a szentábrahámi, gagyi és csekefalvi unitárius egyházközség, a csekefalvi református egyházközség, Villám-Fulger Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a szentábrahámi Andycom sportegyesület, a Szentábrahámi Hagyományőrző Egyesület és Hargita